• Wpisów: 18
  • Średnio co: 84 dni
  • Ostatni wpis: 4 lata temu, 14:29
  • Licznik odwiedzin: 37 692 / 1607 dni
 
przemek55555
 
W zasadzie sprawny tok destylowania jest powolny, wieloetapowy i zmierza do uzyskania całkowitej trwałości w całym przewodzie pokarmowym. Punktem wyjścia jest uaktywnienie biegu wyrzucania. W tym celu zaleca się m.in. oralnie miąższ aloe vera .Przed laty w wielu domach przyrządzało się wiosną winko z aloe vera wedle przepisu księdza Klimuszki na “zdezynfekowanie krwi i żółci”… Ściśle mówiąc istniało sporo takich receptur ludowych, ale nie było żadnych dokumentów naukowych, że owo “czyszczenie krwi” aloesem aloe vera było wytłumaczone i efektywne. Teraźniejsze laboratoria naukowe takich danych dostarczają. Okazało się m.in., że oralne użytkowanie cnotliwego miąższu aloesowego przez 7-10 dni obniża wskaźnik indykanu średnio o połowę, a metoda bakteriologiczne dowiodły mniejszą ilość drożdżaków we florze bakteryjnej jelit. Wskazuje to na bakteriostatyczne i mykostatyczne oddziaływanie miąższu aloe vera(www.aloevera.net.pl). Z kolei badanie pH soku żołądkowego po oddaniu aloesu konfirmowało standaryzację parametrów. Stwierdzono także, że niepokalany miąższ aloesowy daje oczekiwany efekt poczciwej tonizacji funkcji jelitowych, co można nazwać jako oczekiwaną regulację ich pracy. Miłościwe działania składników aloesu to również polepszenie trawienia wszelkich grup żywnościowych, a także łagodzenie stanów zapalnych w jelitach oraz uszczelnienie bariery jelitowej.Każde te procesy prowadzą do słabnięcia alergii pokarmowych.Ostatnie obserwacje wskazują, że aloes może być przydatny w terapii zespołów złego wchłaniania, jak np. celiakia. Miąższ aloesowy funkcjonalnie wzmacnia funkcje detoksykujące wątroby i nerek.
aloes1.jpg

Nie możesz dodać komentarza.